BEMUTATKOZÁS

"A zene híd a föld és a menny között."

(részlet: A tiltott város c. filmből)

ZENE ÉS MOZI
A Professional Audio erre a két
területre koncentrál.

A Zene és Mozi gyakorlatilag már hat éves korom óta erősen jelen van az életemben. Édesanyám még valamikor a hetvenes évek elején ugyanis egy Mozi –ban kapott munkát. Mivel apám is rengeteget dolgozott, hogy valahogyan megéljünk, így nem volt kire hagyni a pöttömöt, ezért anyukám – jobb híján – cipelt mindig magával. Mozis „karrierem” ruhatárosként kezdődött, de ahogy teltek múltak az évek (és egyre nagyobb lettem), úgy kezdett a „pályám” is felívelni. Voltam takarító, kazánfűtő, jegykezelő, pénztáros és a végén még mozigépész is. Ennek ellenére – természetesen – a Mozi látvány – és hang világa volt rám a legnagyobb hatással.

A filmekben látott tájak, a sztorik, a sokszor „elátkozott” nyugati életstílus, a fantasztikus, néha futurisztikus dizájn és a magával ragadó Zene végképp beleégett gyermeki lelkembe és meghatározták az elkövetkező éveimet! A picivel több, mint 20 év alatt megszámlálhatatlanul sok filmet láttam és természetesen a filmek utáni rajongás a mai napig megmaradt. A zene imádata is innen indult, hiszen a filmekben szereplő zenék is csodálatosak voltak. Nem is beszélve az igazi koncert filmekről.

Ki ne emlékezne a legendás Led Zeppelin „A dal ugyan az marad” című filmjére? (…hogy az AC/DC koncert filmjéről a Let there be Rock –ról ne is beszéljek…) Vagy említhetném még a más stílusban utazó, de akkoriban szupersztár bandának számító ABBA és a Boney M koncert filmjét is. Kicsi településünk legnagyobb lélekszámot befogadó épülete a Mozi volt, ezért ebben az időben (gyakorlatilag) betöltötte a kultúrház szerepét is. Rengeteg előadó művész és koncert is volt itt, parányi színpadán. P Mobil, Hobo, Beatrice, East, Vikidál, Korál, Karthago, Mini és még sorolhatnám azon kiváló zenekarok sorát, akik felléptek Nálunk. 

Talán csak a legnagyobbak nem jöttek (LGT, Omega, Edda), mert már akkora volt a rajongó táboruk, hogy nem fértek volna be a helyiségbe. Szóval már gyermekként sokféle zenei irányzattal, stílussal találkoztam, ami nagyban befolyásolta a zenei ízlésemet. Emlékszem az első (BRG) hordozható kazettás magnómra, amit 8 évesen kaptam, és ugyan még monó – ban szólt, de már akkor elkezdődött a zenék „begyűjtése”. Első komplett zene rendszerem egy Tesla gyártmány volt. (Ami a mai napig megvan.) 

Szüleim áldozat vállalásának hála, 15 évesen már egy igazi (Videoton – AKAI) HiFi tornyom volt otthon. Tizenhat évesen már „Lézer Show” –t csináltam a helyi gimnázium osztályainak. Később beálltam a lemez pult mögé és évekig voltam DJ. Majd a rendszerváltás utáni években, az első cégemmel elkezdtem HiFi termékeket forgalmazni és a megyénkben elsők között kezdtem el házimozi rendszerekkel bemutatózni. Az üzleti években ugyan bekövetkezett egy törés (amikor megérkeztek a „nagyok”és letarolták a piacot), de a zene és a Mozi imádata töretlenül megmaradt! 

Az évek kegyetlen iramban robogtak el felettem, de mindeközben egyre jobb és jobb berendezéseken és egyre jobb, finomabb, tartalmasabb műsorokat kezdtem el nézni, hallgatni. Ez a maximalizmus hajt a mai napig! Maximalizmus a berendezésekkel és a tartalommal szemben! Hiszem, hogy a Zene és a Mozi élményt kell, hogy adjon! Lehetőleg lélegzet elállítóan jó élményt! …otthon…a saját otthonodban is… 

Nos, így lettem én megszállott élmény kereső, “Élménykereskedő”,
aki nem termékeket, hanem igazi élményt szeret eladni!

…ez az Én történetem…