A termék által nyert díjak

ASCENDO D6 Aktív hangfal

Az Ascendo D6 Aktív system egy lenyűgöző aktív hangfal rendszer!

Keskeny, karcsú formája, a letisztult Bauhaus dizájn és a beépített csúcs technológiás digitális erősítője teszi igazán különlegessé ezt a hangfalat!

 

Raktáron

Bemutatóteremben megtekinthető

Leírás

Az Ascendo D6 Aktív system egy két utas aktív hangfal rendszer, ami 2 db speciálisan átalakított Ascendo D6 hangfalat és 2 db Ascendo DNA 650 SE digitális mono blokkot tartalmaz.

A hangfal alapvető tulajdonságai megegyeznek a D6 -nál már ismertetett paraméterekkel. Egyrészt két utas kivitelű, másrészt  több szabadalmaztatott eljárás található benne.

A front oldalon egy 18 cm -es koaxiális hangszóró és egy basszreflex nyílás kapott helyet. A mély – közép hangokért felelős hangszóró közepébe integrálták be a magas sugárzót, mégpedig úgy,hogy a tengely középvonalában egy kissé hátrébb tolták. Ezzel a módszerrel sokkal jobb hatásfokkal közelítették a közép – és a magas frekvenciák időbeni koherenciáját azaz így közel azonos időpontban érik el a hallgató fülét. (ASCENDO szabadalom!)

A legnagyobb különbség azonban abban rejlik, hogy ebben a hangszóróban nincsen passzív keresztváltó! Ezt a funkciót  is a két digitális erősítő végzi el! Az erősítőket ügyesen – és észrevehetetlenül – rejtették el a dobozok hátsó, alsó szegmensében. A két darab digitális erősítő teljesítménye 650 watt oldalanként, ami nagyobb terekben is bőségesen elegendő!

A hangfal ideális választás házimozi rajongók számára is, hiszen a digitális erősítők beállítási lehetőségei szinte korlátlanok!

A digitális erősítő egyik nagyon jó tulajdonsága, hogy a frekvencia menetbe bárhol és bármilyen mértékben bele tudunk nyúlni. A zenehallgató helyiségünk akár jó – avagy rossz szoba akusztikával rendelkezik, könnyedén hozzá tudjuk igazítani a hangrendszerünket. Olyan hangot állíthatunk be, ami pontosan a mi ízlés világunknak megfelelő! (Természetesen a gyártó előre beprogramozott beállításait is használhatjuk.) A hálózatra kötve, web böngészőn keresztül bármikor beavatkozhatunk a hangképünkbe, ha ahhoz van kedvünk!

A legmostohább körülményekhez is könnyedén alkalmazkodik a rendszer! Ráadásul könnyen, egyszerűen, abszolút felhasználó barát módon tudunk a beállításokon módosítani!

A másik nagy előnye a digitális erősítőnek, hogy nem szükséges állandóan ki -be kapcsolgatni, hiszen ha nem használjuk, akkor szinte alig fogyaszt többet, mint egy parányi led.

A High – End piacon ebben az ár sávban kiváló hangfalakat lehet ugyan venni, de akkor még hol vannak az elektronikák…Szóval (szerintem) ez egy kiváló vétel, hiszen a hangfal ár / érték aránya elképesztő, ha jól belegondolunk, nem csak két kiváló hangfalat kapunk a pénzünkért, hanem két brutális teljesítményű és kiváló hangú mono blokkot is!

Amennyiben még szeretnéd lejjebb vinni az árakat, úgy választhatod a mat szürke, vagy antracit szürke változatot is, amivel cirka 300 euro – t spórolhatsz magadnak!

Fekete Attila

A legmostohább körülményekhez is könnyedén alkalmazkodik a rendszer!

Technikai adatok

Rendszer

Aktív, 2 utas

Magas sugárzó

25 mm Neodym – Selyem szövet

Mély - Közép sugárzó

18 cm – es árnyékolt koax meghajtó XP membránnal

Frekvencia átvitel

44 Hz – 25 000 Hz

Terhelhetőség

2 x 650 Watt

Impedancia

6 Ohm

Érzékenység

88 dB

Csatlakozók

2 x XLR, 3 x Ethernet

Kivitel

Speciálisan kezelt MDF váz, rezgéscsillapítással. zongora lakk festés, vagy mat Nextel

Szín

fekete, fehér zongora lakk, vagy mat szürke

Méretei

100 cm x 33 cm x 20 cm (magasság – mélység – szélesség)

Súlya

25 kg

Garancia

5 év