A termék által nyert díjak

ASCENDO D9 Aktív hangfal

Az Ascendo D9 Aktív system egy négy utas aktív hangfal rendszer!

Bármilyen enteriőrben megállja a helyét, hiszen a letisztult Bauhaus dizájn és a 9 rétegben felhordott zongora lakk igazi exkluzivitást ad a külsejének!

 

Raktáron

Bemutatóteremben megtekinthető

Leírás

Az Ascendo D9 Aktív system egy négy utas aktív hangfal rendszer!

A rendszer 2 db speciálisan átalakított Ascendo D9 hangfalat és 2 db Ascendo DNA 1000.2 SE digitális mono blokkot tartalmaz.

A hangfal alapvető tulajdonságai megegyeznek a D9 -nél már ismertetett paraméterekkel.

Egyrészt négy utas kivitelű, másrészt  három szabadalmaztatott eljárás található benne.

A front oldalon egy kétutas koaxiális hangszóró és egy basszreflex nyílás kapott helyet.

A közép hangokért felelős hangszóró közepébe integrálták be a magas sugárzót, mégpedig úgy,hogy a tengely középvonalában egy kissé hátrébb tolták. Ezzel a módszerrel sokkal jobb hatásfokkal közelítették a közép – és a magas frekvenciák időbeni koherenciáját azaz így közel azonos időpontban érik el a hallgató fülét. (ASCENDO szabadalom!)

A hátsó oldalon egy újabb szabadalommal találkozhatunk a TOS egység képében. Ez egy plusz magas hangszóró, illetve egészen pontosan ennél a hangfalnál is 2 db magas hangszóró!

Ez a plusz hangszóró garantálja az elképesztő felbontást, tér érzetet még akkor is, ha a hangfalat (mondjuk hely hiányában) fel toljuk a falra. Egyébként ez az egység ki – be kapcsolható tetszés szerint.

A hangfal belsejében pedig két darab 18 cm -es mély sugárzó teljesít szolgálatot egy majdnem teljesen zárt térben.

A két  mélynyomó. egyrészt kvázi nyomás kamrában végzi a dolgát, másrészt mégiscsak egy „levegőzik” egy kicsit a basszreflex nyíláson keresztül. Ezzel a szokatlan kialakítással és egyedi megoldással szenzációs mélyeket produkál a hangfal! Precíz, gyors és pontos, ugyanakkor lenyűgöző dinamizmussal, hangnyomással tölti be a teret.

A legnagyobb különbség abban rejlik, hogy ebben a hangszóróban nincsen keresztváltó! Ezt a funkciót is a két digitális erősítő végzi el.

A két darab digitális erősítő teljesítménye 1 000 watt oldalanként – ami lássuk be – Nekünk, a legtöbb földi halandónak több, mint sok!

A digitális erősítő egyik nagyon jó tulajdonsága, hogy a frekvencia menetbe bárhol és bármilyen mértékben bele tudunk nyúlni. A zenehallgató helyiségünk akár jó – avagy rossz szoba akusztikával rendelkezik, könnyedén hozzá tudjuk igazítani a hangrendszerünket. Olyan hangot állíthatunk be, ami pontosan a mi ízlés világunknak megfelelő! (Természetesen a gyártó előre beprogramozott beállításait is használhatjuk.)

A másik nagy előnye a digitális erősítőnek, hogy nem szükséges állandóan ki -be kapcsolgatni, hiszen ha nem használjuk, akkor szinte alig fogyaszt többet, mint egy parányi led. Kialakítása pedig olyan, hogy bárhová (akár szekrénybe) elrejthető, hiszen szinte semmiféle hőt nem termel.

Az ár / érték aránya elképesztő, hiszen – ha jól belegondolunk – nem csak két kiváló hangfalat kapunk a pénzünkért, hanem két brutális teljesítményű és kiváló hangú mono blokkot is!

Én speciel még sohasem láttam, hallottam jobbat ebben az ár kategóriában!

 

Fekete Attila

Technikai adatok

Rendszer

Aktív, 4 utas

Magas sugárzó

25 mm Neodym – Selyem szövet

Hátsó magas sugárzó (TOS)

2 x 27 mm Magnesium

Közép sugárzó

18 cm – es árnyékolt koax meghajtó XP membránnal

Mély sugárzó

2 db 18 cm -es meghajtó NRSC membránnal

Frekvencia átvitel

30 Hz – 32 000 Hz

Terhelhetőség

2 x 1000 W

Impedancia

6 ohm

Érzékenység

89 dB

Kábelezés

Normál. (Opcionálisan Biwiring is kérhető)

Kivitel

Speciálisan kezelt MDF váz, rezgéscsillapítással. 9 rétegű zongora lakk festés.

Szín

fekete és fehér

Méretei

112,5 cm x 45 cm x 24 cm (magasság – mélység – szélesség)

Súlya

43 kg

Erősítő

2 x DNA 1000.2 SE digitális

Erősítő méretei

25,5 cm x 36 cm x 15,5 cm (magasság – mélység – szélesség)

Erősítő súlya

16,3 kg / db

Garancia

5 év