A termék által nyert díjak

ASCENDO Live 15 aktív hangfal

14.800.000 Ft

Igazi koncert élményre vágysz?

Nos, az Ascendo Live 15 tud rendkívül finom is lenni, de ha feltekered a hangerőt az olyan lesz, mintha egy vonat gázolna át rajtad…

Ennél durvább hangfallal még soha életemben nem találkoztam!

Raktáron

Bemutatóteremben megtekinthető

Leírás

Az Ascendo Live 15 már ránézésre is nagyon komoly “versenyző” -nek tűnik a High-End piacon. Meg tudlak nyugtatni, ez a hangfal nem csak úgy néz ki mintha…valóban egy csúcs kategóriás termékkel van dolgunk!

Már a méretei is impozánsak, mert a 128 cm -es magasságához 90 kg súly társul -természetesen ez darabonként értendő!

Bizony szükség is van ezekre a méretekre, hiszen az alsó szegmensben egy 40 cm -es mélysugárzó, felül pedig egy 30 cm -es mély – közép sugárzó lakozik. A harmadik, magas sugárzó coaxiálisan a közép sugárzó közepében kapott helyet. Ez utóbbi az Ascendo cég szabadalmaztatott eljárása. A mély – közép hangokért felelős hangszóró közepébe integrálták be a magas sugárzót, mégpedig úgy,hogy a tengely középvonalában egy kissé hátrébb tolták. Ezzel a módszerrel sokkal jobb hatásfokkal közelítették a közép – és a magas frekvenciák időbeni koherenciáját azaz így közel azonos időpontban érik el a hallgató fülét.

A Live 15 egy aktív hangfal aminek a talpába integrálták bele a meghajtó erősítőket. Igen, erősítőket, mert hogy minden sugárzónak (mély – közép – magas) külön erősítő fokozata van! A mély szekciót egy 1000 Wattos, a közép sugárzót egy 500 wattos, a magas sugárzót pedig egy 150 Wattos digitális erősítő hajt meg. Ez összesen 1650 Watt! Ez ijesztő szám!…ezzel falat lehet bontani! Igaz, kis hangerő mellett is fantasztikusan zenél, de ennek ellenére kis helyiségekbe nem biztos, hogy betenném.

A hangfal igazi Jolly-Joker! Tudod használni zene hallgatásra High-End hangfalként, de kiváló házimozi rendszerekhez is. Ebben az esetben külön lehet szeparálni a mélysugárzókat, azaz rögtön van a rendszeredben két brutál erős ( 2 x 1000 Watt -os) mélynyomó és a mély – közép + magas sugárzó révén két darab High-End minőségű front sugárzó!

Ez azért nem hangzik rosszul, igaz?

A digitális erősítők látják el a keresztváltó funkciót is, de ez mellett a beépített DSP rendszer egyik nagyon jó tulajdonsága, hogy a frekvencia menetbe bárhol és bármilyen mértékben bele tudunk nyúlni. A legmostohább körülményekhez is könnyedén alkalmazkodik a rendszer!  A zenehallgató helyiségünk akár jó – avagy rossz szoba akusztikával rendelkezik, könnyedén hozzá tudjuk igazítani a hangrendszerünket. Olyan hangot állíthatunk be, ami pontosan a mi ízlés világunknak megfelelő! (Természetesen a gyártó előre beprogramozott beállításait is használhatjuk.) A hálózatra kötve, web böngészőn keresztül bármikor beavatkozhatunk a hangképünkbe, ha ahhoz van kedvünk!  Ráadásul könnyen, egyszerűen, abszolút felhasználó barát módon tudunk a beállításokon módosítani!

Az egységet felesleges, sőt nem is nagyon ajánlott ki -be kapcsolgatni, hiszen egyáltalán nem melegszik és ha nem használjuk, akkor szinte alig fogyaszt többet, mint egy parányi led.

Ami a hangját illeti csak felső latívuszokban tudok róla beszélni! A felső tartományokban tökéletesen jelennek meg a mikro és makro dinamikák, tér információk, a tér leképzése teljesen valósághű élményt közvetít, az alsó frekvenciák terén pedig utolérhetetlen! A basszus meghajtók brutál erősek, gyorsak, pontosak. Nagyon ritkán találkozom olyan hangfallal, ami képes lemenni 18 Hz -ig. Ez ilyen! Szóval csak óvatosan, mert ez egy brutális teljesítményekre is képes igazi “dög”!

A hangfal 2db XLR csatlakozón tudja befogadni a jeleket, illetve természetesen ráköthető a hálózatra.

Az már csak hab a tortán, hogy szinte bármilyen színben kérhető, rendelhető a doboz és ehhez igazítják a ki -be kapcsolható hangulat fényt is.

Én voltam olyan szerencsés, hogy kipróbálhattam,hallhattam a hangját és engem lenyűgözött!

…ejj…ha nagyobb lakásom lenne….

Fekete Attila

...csak óvatosan, mert ez egy brutális teljesítményekre is képes igazi "dög"...

Technikai adatok

Rendszer

Aktív, három utas

Magas sugárzó

25 mm Neodym – Selyem szövet

Mély - közép sugárzó

30 cm – es árnyékolt koax meghajtó XP membránnal

Mély sugárzó

45 cm -es

Frekvencia átvitel

18 Hz – 20 000 Hz

Terhelhetőség

2 x 1650 Watt

Csatlakozók

2 x XLR, 3 x Ethernet

Kivitel

Speciálisan kezelt MDF váz, rezgéscsillapítással. zongora lakk festés, vagy mat selyem, vagy Nextel

Szín

fekete, fehér zongora lakk, vagy mat selyem fényű, vagy mat Nextel

Méretei

128 cm x 47 cm x 48,4 cm (magasság – mélység – szélesség)

Súlya

90 kg

Garancia

5 év