Az M5 hangfal igazi "nehéz fiú"! Robusztus, tekintélyt parancsoló méretei azonban érző belsőt takar!

A termék által nyert díjak

ASCENDO M5 aktív hangfal rendszer

17.990.000 Ft

Milyen az, amikor a jóból még jobbat csinálnak?

Nos, az Ascendo M5 aktív hangfal  rendszer elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik!

Nem csak a hangja különleges, hanem a sokoldalúsága is!

 

 

Leírás

Az Ascendo cégnél szinte sportot űznek abból, hogy a kiváló termékeiket még tovább tökéletesítsék!

Az M5 hangfaluk is szenzációs, de az aktív verziója egyenesen csodálatos!

A teljes rendszer 2 db módosított M5 hangfalból és négy darab! DNS 1000.2 HE digitális erősítőből áll össze.

A hangfal belsejében nem fogsz találni hangváltót, ezt a funkciót ugyanis a digitális erősítő veszi át. Így gyakorlatilag csak a belső kábelezés az, ami a jel útjába kerül.

Vegyük górcső alá először is a hangfalat. Sok újdonságot nem tudok felvonultatni a passzív verzióhoz képest, hiszen – a keresztváltó hiányától eltekintve – ugyan olyan.

Az M5 hangfal igazi “nehéz fiú”! Robusztus, tekintélyt parancsoló méretei azonban érző belsőt takar!

Elképesztő érzékenységgel, finomsággal, zeneiséggel képes megszólalni és tudja ezt akár nagyon alacsony hangerő mellett is!

Azonban ha kell, kidönti a falak is, hiszen az 1 650 watt teljesítmény több, mint sok. A gyártói ajánlás szerint 20 – 200 négyzet méterig bármilyen térben megállja a helyét!

Az M5 is a Bauhaus stílust követi, mint az Ascendo kissebb hangfalai.

Egyszerű, letisztult vonalvezetés és a klasszikus fekete vagy fehér zongoralakkozás jellemzi. (A gyártó kivánságra bármilyen más színben is legyártja, ha erre lenne igény.)

Az Ascendo M5 hangfal már négy utas kivitelű és – ahogyan a kissebbik hangfalaiktól mármegszokhattuk – ebben is több szabadalmaztatott eljárás található.

A front oldalon egy 21,5 cm -es mély – közép hangsugárzó és egy basszreflex nyílás kapott helyet. A közép frekvenciákért felelős hangszóró teljesen el van szeparálva az alatta helyet kapó basszus egységtől.

A mély szekció feladatát egy speciális 28 cm -es hexagonális kialakítású, méhsejt szerkezetű carbon – kevlár hangsugárzó látja el, ami egy úgynevezett SASB technológiát felvonultató hibrid megoldással rendelkezik. (Ascendo szabadalom!)

(Nagyon leegyszerűsítve a lényegét a mélynyomó egyrészt egy zárt nyomás kamrában végzi a dolgát, amihez egy speciális módon illesztett, nyitott kamra járat kapcsolódik, így  mégiscsak “levegőzik” egy kicsit a basszreflex nyíláson keresztül.)

Ezzel a szokatlan kialakítással és egyedi megoldással szenzációs mélyeket produkál a hangfal! Precíz, gyors és pontos, ugyanakkor lenyűgöző dinamizmussal, hangnyomással tölti be a teret.

Ez az egység valóban elképesztően erős, dinamikus, gyors mély hangokat produkál, ami bárminél jobb, mint amit eddig valaha hallottál!

Talán erős túlzásnak érzed ezt a kijelentést, de hidd el, hogy így van!

(Az Ascendo gyártja jelenleg a világ legnagyobb mélysugárzóját, ami 50″ -os és megközelítőleg 1Hz -et is képes lesugározni, szóval ezek a srácok tudnak valamit a mélyhangok előállításáról!)

A magas hangokért egy különálló, lapos magnetosztatikus hangsugárzó felel, amit egy enyhe tölcsérbe helyeztek, hogy tovább fokozzák a térfelbontási képességét.

(No nem mintha alapból is probléma lenne vele…) Ennek ellenére az egység hátsó oldalán elrejtve, találhatunk még 2 db 25 mm -es Neodym – Selyem szövet magasugárzót, ami hátrafelé irányulva dolgozik. A helyiség hátsó falairól visszeverődő nagyfrekvenciás jelek megdöbbentő módon emelik meg a térérzetet! Ez a hátsó egység (TOS) egy kapcsolóval bármikor ki is kapcsolható, ha a helyiség, vagy a felhasználó úgy kívánja.  Az egész egység előre – hátra mozgatható, így rendkívül pontosan lehet beállítani a magashangok térbeli, időbeli korrekcióját.

A hangfalat egy vaskos, nehéz bázis talp választja el a talajtól, így az esetlegesen fellépő zavaró rezgéseket, alacsony frekvenciás anomáliákat tökéletesen kivédik.

Ami a kábelezést illeti csúcsminőségű Rhódiummal bevont csatlakozók fogadják a hangfal kábeleket, ami lehet normál, kettős vagy hármas bekötésű is.

Rendelhető belőle Special Edition változat is, aminek a részleteiről szívesen adok tájékoztatást!

Most nézzünk rá egy kicsit az erősítőkre is.

Ahogyan azt fentebb írtam, a rendszerhez 4 db DNS 1000.2 digitális erősítő tartozik.

A digitális erősítőktől sokan “fáznak”! Előítéletük van ezekkel szemben, mert a legtöbb ilyen erősítő nem túl jó hangú, a hangképbe digitálisan “belenyúlnak” (DSP), hogy legalább elviselhető hangot tudjanak kicsalni belőlük. Ráadásul kis dobozkában vannak, jelentéktelen tápegységekkel….szóval fújjjjjj…..

Na most akkor nézz rá a fotókra!

Az Ascendo DNS 1000.2 erősítő ehhez képest egy vadállat!

A megépítésénél vaskos alumínium házat alkalmaztak, ami ráadásul dupla rétegben veszi körbe az elektronikát, hogy kiküszöböljék a zavaró, káros zajokat, interferenciákat.

A tápegység fontosságát nagyon jól ismerik az Ascendo mérnökei, így ebben sem ismernek kompromisszumot. A digitális erősítő súlya jól jelzi ezt, hiszen 16,3 kg -ot nyom mindegyik darabja.

Az erősítő teljesítménye 1 650 Watt, ami brutális és jószerivel normál körülmények között soha sem fogunk kihasználni.

Amit viszont ki tudunk használni, az a sokoldalúsága!

A erősítő tud működni sztereó üzemmódban is, de akár mono block -ként is használhatod. Bevetheted igazi High – End erősítőként, vagy kihasználhatod erejét és tudását egy professzionális  házimozi rendszerben is.

A hangzásvilága valóban digitálisan beállítható egy felhasználó barát szoftveren keresztül. Úgy állítod be a hangját, ahogyan azt a kedved, füled megkívánja! Ez már önmagában szép, de a legnagyobb előnye abban rejlik, hogy bármilyen jó vagy rossz akusztikai helyiséghez is tökéletesen be lehet állítani! …azaz nem kell feltétlenül teleaggatnod a nappalid vagy a szobád akusztikai panelekkel! Ez miatt ráadásul a feleséged is jobban fog szeretni!

🙂

A hangjáról annyit írt a német szaksajtó, hogy a “legcsövesebb hangú digitális erősítő”, ami a kezük ügyében valaha is megfordult.

Nyílván “messziről jött ember, azt mond, amit akar” ,de szívesen biztosítok számodra egy meghallgatási lehetőséget, ahol helyettem már a hangoknal kell hogy higgyél!

Szóval várlak szeretettel!

Fekete Attila

Technikai adatok

Rendszer

4 utas

Magas sugárzó

1 db Magnetosztatikus, 2 db 25 mm Neodym – Selyem szövet

Mély - Közép sugárzó

21,5 cm – es árnyékolt, HPC membránnal

Mély sugárzó

1 db 28 cm -es hexagonális meghajtó,kevlár membránnal

Frekvencia átvitel

24 Hz – 42 000 Hz

Terhelhetőség

1650 W

Impedancia

8 ohm

Érzékenység

91 dB

Kábelezés

Normál. (Opcionálisan Biwiring, vagy Triwiring is kérhető)

Kivitel

Speciálisan kezelt MDF váz, rezgéscsillapítással. 9 rétegű zongora lakk festés.

Szín

fekete és fehér

Méretei

132 cm x 45 cm x 40 cm (magasság – mélység – szélesség)

Súlya

67 kg

Garancia

5 év