A termék által nyert díjak

Enjot-The-Music-Best-of-2022-Logo

Ayon CD – 35 Mk II. HF „Limited Edition”

Az Ayon Audio CD – 35 Mk II. HF „Limited Edition” minden tekintetben kuriózum!

Az volt a cél, hogy elkészítsék a cég „leganalógosabb hangzású” CD lejátszóját.

Szerintem Sikerült!

Leírás

Az Ayon CD – 35 Mk II. HF „Limited Edition” erősen limitált szériás termék. Mindösszesen 35 példányban készül. Havonta csak 1 db.

A lejátszó egyedi megjelenését, exkluzivitását a már jól ismert fekete szálcsiszolt alumínium ház és a piros Ayon logo mellett a vezérlő gombok, a CD tető és a szellőző nyílások fekete színe igyekszik kihangsúlyozni. Ami viszont sokkal jobban szembetűnő, az a fehér kerámia láb, amit a híres Franc Audio gyárt kimondottan ehhez az egységhez. Ennek a szép és míves lábnak természetesen nem a hivalkodás, sokkal inkább a káros rezonanciák csökkentése a fő feladata. Az egyszerű, de szemet gyönyörködtető részletek már azonnal jelzik, hogy itt bizony egy abszolút Prémium termékekkel van dolgunk.

Ez a CD is felül betöltős (Top Loader) kialakítású, éppen úgy, mint a kis testvérei. Ennél a lejátszónál is felül kaptak helyet a vezérlő gombok. Ez egyrészt látványos, másrészt sokkal inkább praktikus a minden napi használat során. Természetesen egy mindent (is) tudó és vezérlő távirányítóval is felvértezték.

Mi sem természetesebb, mint hogy az exkluzivitás folytatódik a készülék belsejében is. Az egyébként is prémium minőségű alkatrészek szigorúan párba válogatva kerülnek beépítésre. (a eltérés mindegyik alkatrész esetében 1% alatti tűréshatárú) A minőséget tovább emeli a V cap Mundorf és TFTF csatolókondenzátorok sora, a Tantál 2Watt -os ellenállások a csőkimenetek előtt, a dual mono felépítésű 2 db AKM 4497EQ használata a DAC fokozatnál, a WBT-210 Nextgen RCA csatlakozók használata. Válogatott, kiváló minőségű alkatrészek szolgálják ki az SE trióda vákumcsöveket. A visszacsatolás mentes csöves áramköröket egy csöves, egyenirányított tápegység szolgálja ki megfelelő minőségű és mennyiségű árammal. Talán mondanom sem kell, hogy a berendezés minden porcikája kézzel készül.

Az Ayon CD – 35 Mk II. HF „Limited Edition” is az abszolút kompromisszum mentes zenelejátszásra született. Sok tekintetben új és úttörő megoldásokat használ, ide értve pl. az új mágneses bilincs rendszert a CD -LID -vel. A tovább fejlesztett tisztán A osztályú vákumcsöves kimeneti fokozatot, az új DAC fokozatot és nem utolsó sorban a kapcsolható PCM – DSD átalakítót.

Nem mellékesen meg kell említeni, hogy egy kiváló előfok is található a berendezésben, ami egy zseniális elektromos – Analóg hangerőszabályozóval van felvértezve.

A zenei hangzásvilága döbbenetes! Feszes, erőteljes mélyek…tiszta, természetes és folyékony közép tartomány…gyönyörű magasak jellemzik. Az elképesztő felbontású részletesség, a kerek, nem analitikus és nem menetelő hang és a csövekre oly jellemző meleg hangkarakter abszolút szerethetővé teszi ezt a lejátszót!

A szakmai zsűri (értsd a szaklapok szakértői, tesztelői) szerint talán a világ „leganalógosabb” hangzásvilágú CD lejátszója!

…és ha még ez sem lenne elég, akkor Ne felejtsük el, hogy egy szenzációs DAC és egy nem kevésbé kiváló előerősítő fokozat is található ebben a remekműben!

Találhatunk a piacon sok más berendezést is, de jobbat nem biztos, hogy találunk nála!

Fekete Attila

Az Ayon CD-35 Mk II. HF "Limited Edition" igazi "nagyágyú"! ...és ha tulajdonosa szeretnél lenni egy ilyen berendezésnek, akkor ne sokáig gondolkozz rajta, mert erősen limitált szériás!

Technikai adatok

Típus

CD + DAC + előfok

Cső típusok

2 x 6H30, 2 x 5687 SE, 1 x GZ30

Frekvencia átvitel

20Hz - 50kHz

Digitális bemenetek

USB (24/384kHz), USB (DSD), SPDIF, AES/EBU, I2S, BNC, 3 x BNC for DSD.

Digitális kimenetek

1 x SPDIF (RCA)

Analóg kimenetek

1 x RCA, 1 x XLR

Méretei

48 cm x 39 cm x 12 cm (szélesség, mélység, magasság)

Súlya

17 kg