A termék által nyert díjak

Ayon Kronos Ultimate DAC

6.290.000 Ft

Az Ayon Audio elsősorban a csöves erősítőiről lett világhírű!

Így nem meglepő, hogy a Digitális – Analóg konverterük is csöves technológiára épül, ami garantálja a kiváló és fantasztikus hangzásvilágot!

Az Ayon Ultimate – ahogyan azt a neve is sugallja – a legmagasabb minőségi szintet képviseli!

…és nem csak a gyárnál, hanem a konkurensek viszonylatában is…

Leírás

Az Ayon Ultimate DAC egyedi megjelenését, exkluzivitását a már jól ismert fekete szálcsiszolt alumínium ház és a piros Ayon logo igyekszik kihangsúlyozni. Az egyszerű, de szemet gyönyörködtető részletek már azonnal jelzik, hogy itt bizony egy abszolút Prémium termékekkel van dolgunk.

Mi sem természetesebb, mint hogy az exkluzivitás folytatódik a készülék belsejében is. Az egyébként is prémium minőségű alkatrészek szigorúan párba válogatva kerülnek beépítésre. (a eltérés mindegyik alkatrész esetében 1% alatti tűréshatárú)

A minőséget tovább emeli a V cap Mundorf és TFTF csatolókondenzátorok sora, a Tantál 2Watt -os ellenállások a csőkimenetek előtt, a dual mono felépítésű 2 db AKM 4497EQ használata a DAC fokozatnál, a WBT-210 Nextgen RCA csatlakozók használata. Válogatott, kiváló minőségű alkatrészek szolgálják ki az SE trióda vákumcsöveket.

A visszacsatolás mentes csöves áramköröket egy csöves, egyenirányított tápegység szolgálja ki megfelelő minőségű és mennyiségű árammal.

Az Ayon ennél a Kronos Ultimate DAC – nál is alkalmazza a már jól bevált technológiáját, azaz ultra rövid jelutakat használ a tisztán A osztályú topológiában.

A csövek hosszú élettartamát garantálja az automatikus lágyindító funkció. Nem mellékesen meg kell említeni, hogy egy kiváló előfok is található a berendezésben, ami egy zseniális elektromos – Analóg hangerőszabályozóval van felvértezve.

Talán mondanom sem kell, hogy a berendezés minden porcikája kézzel készül.

Feszes, erőteljes mélyek…tiszta, természetes és folyékony közép tartomány…gyönyörű magasak jellemzik. Az elképesztő felbontású részletesség, a kerek, nem analitikus és nem menetelő hang és a csövekre oly jellemző meleg hangkarakter abszolút szerethetővé teszi ezt a DAC -ot!

 

Fekete Attila

Az Ayon Ultimate - ahogyan azt a neve is sugallja - a legmagasabb minőségi szintet képviseli! ...és nem csak a gyárnál, hanem a konkurensek viszonylatában is...

Technikai adatok

Típus

DAC + előfok

Cső típusok

2 x 6H30, 2 x 5687 SE, 1 x GZ30

Frekvencia átvitel

20Hz - 50kHz

Digitális bemenetek

USB(24/384kHz), TosLink, SPDIF, AES/EBU, I2S, BNC, 3 x BNC for DSD.

Digitális kimenetek

1 x SPDIF (RCA)

Analóg kimenetek

1 x RCA, 1 x XLR

Méretei

48 cm x 39 cm x 13 cm (szélesség, mélység, magasság)

Súlya

15 kg